Realitzem tallers activitats destinades a visibilitzar i sensibilitzar al públic infantil, juvenil i familiar tant per a completer programacions de campanyes concretes i puntuals com per activitats periòdiques durant tot l´any a diferents llocs (col.legis, instituts…)

Tallers de manualitats

Taller de xapes

 • 2 persones
 • Materials (Retoladors, colors, tissores, plantilles , xapes…)

Taller de samarretes

 • Material (samarretes*, pintura, plantilles acetato, rotuladors, cola blanca, pinzells
  etc…)
 • 2 persones per dia

*Opció d´adquisició per lliure o a nosaltres.

Taller de imants/pins

 • Materials (fieltre, pegament , tisores, imants, agulles)
 • 2 persones

Taller maquillatge fantasia “ulleres violeta”

 • Posa´t les ulleres i la capa violeta i transforma´t en l´heroi/heroïna violeta que portes dins.
 • Un món violeta amb molta purpurina!.

Ludoteques itinerants

Ludoteca «Fem Joc»

Jocs inclussius d’habilitat i cooperació amb materials reutilitzats, per a tota la familia incorporant conceptes de sostenibilitat i reciclatge mitjantçant divertits jocs tradicionals populars com el tres en ratlla, els bolos, el memori, joc d´embocar,de puntería, etc..

 • Monitores que coordinaran els jocs…
 • Un espai on compartir junts grans i xicotets.

Ludoteca “Picnic”

Jocs inclussius, cooperatius, per a totes les edats, típics populars com : les xapes, embocar, els bolos, tres en ratlla, el laberint, jocs de puntería,… creats amb utensilis de cuina ( paelles, culleres, forquetes, perols,tasses, i diversos materials reciclats )per a introduir als menuts al mon gastronòmic i alimentari mitjantçant els jocs populars i tradicionals i la cuina valenciana (sobretot el plat de la paella ).

 • Monitores/cuineres una mica bojes que coordinaran els jocs…
 • Un espai on compartir junts grans i xicotets. Ens anem de PÍCNIC?

Formació IES

Creatives en atur


Argument

Amparito i Laia acaben de descobrir el dura que és la vida: s’han quedat en atur!
Indignades, recordaran a tantes altres dones que al llarg de la història han sigut menystingudes per la societat.

De Nefertiti a Mary Shelley, de la literatura a la ciència. Dels primers anys de la nostra civilització a la crisi econòmica. Un recorregut en clau d’humor que revela la situació de la dona al llarg dels últims dos mil anys.

Valors didàctics

 • Foment de la igualtat.
 • El rol de la dona al llarg de la història.
 • Inclou contingut pedagògic en destacar figures femenines rellevants i oblidades.
 • Conscienciació contra la violència de gènere i la necessitat que cal denunciar-la.

Informació tècnica

Adequada per a realitzar-se en teatres amb escenari, en espais tancats o a l’aire lliure. La versió completa d’aquesta obra inclou una ballarina que a través de la dansa transmet l’autoconsciència de la dona, posa en valor la seua feminitat, la seua fortalesa i la seua sensibilitat artística i emocional.

Durada aproximada
60 minuts.

Aforament

Capacitat de la sala i abast de l’àudio.

Necessitats tècniques

Equip de megafonia, mesa tècnica i tres micròfons de diadema.

Currículum de l’obra

Ha sigut representada en la Plaça de l’Ajuntament de València (en IgualmentFest), en el Auditori d’Alfafar i en l’Auditori de Nules i en Cultura als Barris. El projecte IGUALTAT ÉS MÁS, que engloba l’execució d’aquesta obra, ha rebut el premi BETXÍ ACTIVA 2017 (Fundació Noves Sendes).

Improversos!

Eco en la foscor
Christine de Pizan va escriure en 1405 La ciutat de les dames; considerat el primer llibre proto feminista de la història. Un primer ressò en una ombra que any rere any s’ha fet més gran fins a arribar al nostre temps. Repassem veus que han sembrat de ressons feministes la història: Mary Wollstonecraft, Olympe de Gouges,Sojourner Truth… Dones anomenades a lluitar i deixar una petjada.
inesborrable en el nostre record.
Activitat recomanada a partir de 4t ESO i adults.

Contacontes

Contes en femení plural

per Empar Claramunt del TEATRE BUFFO

Micro-espectacle de contes amb titelles 

L’actuació conté una selecció de contes d’ahir i hui on les protagonistes són les dones. Històries plurals i en femení, narrades i escenificades amb diferents tipus de titelles (de taula, objectes, en paper arrugat, ninos, etc…) que aborden temes actuals com el maltractament psicològic,  l’autoestima,  la igualtat i l’assetjament.

 • LA TORTUGA CLEMENTINA

Una tortuga decideix viure plenament la seua creativitat, en

lloc d’arrossegar un pesat remolc carregat de “coses” que

constantment li regala el seu marit.

 • KATY LA HIPOPÒTAM  

     Una hipopòtam vol ser ballarina de ballet clàssic i decideix

aprimar-se per aconseguir-ho… Què passarà?

 • CAPUTXETA ROJA

     Reinterpretació del conte tradicional, representat amb

objectes, que tracta les vicissituds de les nenes-lolita.

El cofre de la igualtat

Un cofre ple de contes, amb princeses que s’enfronten a dracs en lloc de quedar-se tancades a la torre; o que trien elles mateixes el que volen fer amb les seues vides.
Cuentacuentos que tracta conceptes d’igualtat de gènere, explicats a través de metàfores per als més xicotets.

CONTANT DONES

Sessió de contes dirigida a xiquets i xiquetes a partir de 10 anys.

Les dones som, com a mínim la meitat de la humanitat, intente no perdre de vista aquesta perspectiva, mai quan conte contes.

En aquesta sessió conte contes tradicionals, presente àlbums il·lustrats, llibres de coneixement… tots escrits i il·lustrats per dones.

Com diu Angela Cárter a la introducción de Cuentos de hades: “Desitge validar la meua reivindicació a posseir una part equitativa del futur, i exigeix que em concedisquen la part del passat que em correspon.”
A més, busque personatges femenins que ocupen tots els arquetips possibles i que no reforcen els estereotips. Dones protagonistes, antagonistes, dones sàvies, bobes, espavilades, valentes, covards, roïns…
La sessió té una durada d’una hora, el nombre màxim d’assistent és de 40, i ens cal un espai còmode i acollidor per a l’escolta.

Per a Públic Familiar

Astrolabi

ASTROLABI ens conta el viatge de Duna, l’odissea d’una xiqueta que esdevindrà dona tractant de fugir d’un destí imposat i de forjar el seu propi. Però és també la història de totes les dones que van trobant al seu camí: al desert, a la mar, a la ciutat, a l’àrtic… Amb els seus ensenyaments, Duna anirà prenent consciència de la veritable dimensió del món i de la seua pròpia, com a esser humà i, sobretot, com a dona.

ASTROLABI és un espectacle per a tots els públics que combina titelles i actrius, música i paraules, afectes i aventures en escenaris tan diferents com el Sàhara, una astronau o un iglú.

DOSSIER ASTROLABI