DOSSIER: BANDADA

Bandada

Clown a capella

Bandada som un grup de dones actrius i pallasses establertes a la Comunitat Valenciana. El nostre nexe d’unió és el treball i la col·laboració amb l’ONG PayaSOSpital. Després d’anys de molta feina i formació conjunta, i de moltes ganes d’ajuntar les nostres veus, decidim formar la coral BANDADA (unas pájaras de cuidado), amb la que pretenem oferir al públic espectacles musicals, cantats a capela, passats pel filtre de l’humor.

On està Mercè?

Una coral de pallasses, dirigides per Monserrata Mércuri, venen a donar un concert on la gran soprano, la Grande Voce, és Mercè Divendres. Però aquesta no apareix, i totes es pregunten “On està Mercè?“. Mentre, qualsevol esdeveniment és bo per a fer joc i convertir-lo en un moment musical.
Va començar sent un número de 20 minuts, amb el que ens varem presentar al públic, a la Trobada de Pallasses de la Casa de la Dona de Valéncia, a maig de 2013, on en clau de clown cantàvem la cançó “Dónde está Mercè?” versió de “El que siembra su maíz (nariz)” del grup català “Stupendams”, aconseguint unes bones critiques per part dels assistent.

Presentem el nostre número en altres mostres i som seleccionades per participar en el Concurs de Números Pallassos de la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella, de 2013, on vam guanyar el Primer Premi.

Tot açò ens anima a continuar treballant en la mateixa línea i convertir el número “On està Mercè?” en un espectacle de llarga duració, ampliant el repertori amb la Direcció Musical de Mariló Tamarit, i que varem estrenar a Juny de 2014.

Des de l’estrena, hem representat el nostre espectacle per diversos escenaris i festivals. Cal destacar en 2016 la participació en el Festival des Articulés, Le Cheylard (França) i la tornada a la Mostra de Pallassos de Xirivella, esta vegada amb l’espectacle sencer.

PÚBLIC

Dirigida a públic adult, és apta per a totes les edats i gèneres.

PREMIS

Primer premi del 8o Concurs de números de pallassos de “Los Hijos de Augusto”, Xirivella 2013. Premi al millor espectacle en el Festival Cabanyal Íntim 2016, Valéncia, atorgat pel públic.